Kissat

Elämä kissan kanssa

Kissan tuo elämääsi rakkautta, seuraa ja vastuuta noin 15-20 vuodeksi. Kissan hankkiminen on kuitenkin suuri päätös, jota ei tule tehdä aivan kevyin perustein. Kissan hyvinvointi ja viihtyvyys on sinun vastuullasi. Nelijalkainen ystäväsi tarvitsee huolenpitoa, oikeanlaista ravintoa, virikkeitä ja paljon rakkautta. Usein on suositeltavaa hankkia kaksi kissaa, jotka voivat aktivoida ja stimuloida toisiaan. Kaikilla lemmikeillä, etenkin kissoilla, on todettu olevan stressiä ja masennusta poistava vaikutus ihmisiin. Elämään tulee uutta sisältöä ja merkitystä kun sen jakaa yhdessä lemmikkinsä kanssa.

Haluamme olla sinua ja kissasi tukena!

Kissat ja kissanomistaminen on sydäntämme lähellä. Haluamme pystyä tarjoamaan sinulle mahdollisimman kattavan kissanruoka- ja kissantarvikevalikoiman. Etsimme jatkuvasti uusia kissanruokamerkkejä, joilla voimme laajentaa valikoimaamme ja tehdä ruoanoston sinulle helpommaksi. Olemme varmoja että sinä tiedät parhaiten mikä ruoka on sopivin juuri sinun kissasi tarpeisiin. Tehtävämme on ylläpitää ja päivittää tuoteselostuksiamme ja tarjota mahdollisuus eri ruokien vertailuun kotisivullamme, ja tietysti pitää huolen siitä että haluamaasi tuotetta löytyy varastostamme. Kun teet tlauksen, toimitamme tuotteet suoraan kotiovellesi riippumatta siitä missäpäin Suomea asut.

 

Kysymykset & Vastaukset

Jag har en hankatt som är kastrerad 8 år o överviktig. Han är både ute o inne katt .problemet är att han stjäl mat av grannkatterna. Hur ska jag få ner vikten? Har också en honkatt som är steriliserad ca 4 år o överviktig för tillfället innekatt.dom äter varandras mat o hon har blivit överviktig

Tyvärr är det svårt att komma tillrätta med sådant här. Veterinären brukar råda kattägare att hålla katterna inne under viktnedgången. Att katten söker sig efter födokällor hos någon annan när den är ute är vanligt. Det blir en form av jakt/samlarinstinkt. Om möjligheten finns, prata ihop dig med grannen om ni kanske kan ge samma foder, bantningsfoder eller light.


Hej. Jag har en honkatt på snart 2 år och jag har haft ett problem. Ett par veckor efter vi hade fått hem henne och hennes syster så började hon ogilla att bajsa i lådan. Hon går runt dem och jamar som om hon vill säga att hon vill/vet att hon ska sätta sig i lådan men att det är nåt som hindrar henne. Har testat att byta sand och har nu sen ett tag införskaffat en Pee wee-låda för att se om det kunde funka för henne. Men hon fortsätter. Hon kissar på lådan men rör sanden så lite som möjligt. Vi har 3 lådor nu och vi har även varit med henne hos veterinären och han/hon sa att hon verkade frisk och kry. Vet inte vad som är fel. Har funderat på att byta foder om de kan hjälpa hennes mage för hon har även varierande konsistens typ som om hon har ibs eller allergi mot nåt. har fått höra att en av hennes kullsystrar är spannmålsallergiker. Vad ska jag göra?

Det är svårt att säga exakt vad det kan vara, men det vi skulle rekommendera är att du sätter upp en feliway adapter och hör med veterinär om ett tillskott kan hjälpa i kombination. Man kan självklart byta foder och prova, men det låter som att hon mest är stressad. Det finns foder för det också, hör med din veterinär om Hills och Royal Canin vad det finns för möjliga alternativ där. Om inget hjälper kan en kattpsykolog kanske hjälpa till med vad det nu är som oroar henne. Vi håller tummarna för att det löser sig!


Autamme mielellämme mikäli sinulla on kysymyksiä.

Huom. vastaukset tuotteiden saatavuuksiin saat nopeimmin asiakaspalvelustamme.