Kissanruoka

Meiltä löydät etsimäsi kissanruoan, sillä tarjoamme Suomen suurimman kissanruokavalikoiman. Nopea toimitus aina kotiovellesi asti helpottaa elämääsi kissanomistajana.


Suodatin

Kysymykset & Vastaukset

Hej, Jag använder Applaws och undrar över vilken ålder kattungar kan vara innan de äter blötfodret eller är det så att det passar alla åldrar?

Blötmat passar i regel alla åldrar från avvänjningen - det finns oftast speciellt anpassade sorter just för kattungar. Fördel med blötmat är att katten får i sig mycket vatten, katter är dåliga drickare, vilket visat sig vara positivt i förebyggande av njurproblem.


Har 2 katter, en steriliserad hona, finlemmad, mager och en kastrerad hane, stor o kraftig. Har idag Iams stora blåa säck med mat. Ser nu att båda fäller mycket o verkar ha mjäll i pälsen. Vad göra? Byta foder! Vilket foder ska jag välja?

Det kan vara fodret, det kan även vara i samband med fällning/stress. Förutom att byta foder kan du testa att ge lite laxolja till maten, laxoljan stöttar upp hudbarriären och bidrar till bättre hud och päls. När det kommer till foder kan ett "pälsfoder" vara av intresse. Four Friends Shiny Coat, Royal Canin Feline longhair exempelvis.


har en 12år gammal,överviktig och steriliserad hankatt. vad ska jag välja för foder,blir lite förvirrad.vill att han går ned i vikt men samtidigt ta hänsyn till att han är gammal och steriliserad.

Till en gammal kastrerad katt är Royal Canins VEC serie riktigt bra. http://animail.se/royal-canin-vec-senior-consult-stage-1-balance-10kg.html


Hej, jag har en tvåårig helvit bondkatt. Han fälle jätte mycket och är väldigt glupsk. Han vägde tidigare 6,7kg och har nu bantats ner till 5,5 kg. Han får light foder från royal canin för att hålla vikten men han fäller fortfarande väldigt mycket. Jag undrar nu om det finns något foder som hjälper så att han inte fäller så mycket päls och blir mätt o belåten? Eller finns d något ammat jag kan göra? Han är ganska lång hårig och jag kammar honom så ofta jag kan. Tacksam för svar.

Att din katt fäller mycket beror troligen på den fantastiska viktnedgång han gjort. Det är helt enkelt inte tillräckligt mycket fett i lightmaten för en riktigt glansig päls. Det bästa du kan göra är att borsta honom med en FURminator, de tar verkligen bort massor av fällpäls. Du kan också prova att ge lite laxolja på maten för att stärka hud och päls med extra omega-3. Glupska katter blir oftast lyckligare av att få äta maten i en aktiveringsleksak. Då kan de inte slänga i sig maten och hinner finna en mättnadskänsla medan de äter, samt får ett dopaminpåslag av att få "jaga" maten vilket bidrar till en gladare katt. Vill du byta foder så välj t.ex. Royal Canin Feline Sterilised Appetite Control som har lite större bitar.


Min Maine Coon fick 7 ungar och nu elevers första veckan är hon rätt mager! Vad är det bästa fodret för henne och bör jag stödmata kattungarna med mjölkersättning?

Du behöver en välling att stödmata kattungarna med. Royal Canin, förslagsvis späder du ut babyCat mousse och en babycat milk till ungarna och matar mamman med BabyCat mousse. Ring och rådgör med veterinär om allmäntillståndet försämras.


hej har ni inte specifics sortiment av kattmat, säljer ni njur/lever specialfoder? Använder i dagsläget Specifics FKW och FKD

Absolut har vi det! Alla Specifc katt vetfoder hittade här: http://animail.se/veterinar/veterinarfoder-katt?manufacturer=482


Har en hankatt som är 13 år och har efter två tand operationer gått ner mycket i vikt, både fett och muskler. Han verkar ha svårt att behålla maten han äter, aptiten är det inte någon större problem med och under sommarhalvåret så fångar han möss och fåglar ute! Börjar fundera om han inte längre kan ta upp protein från det fodret han har nu och jag skulle väldigt gärna vilja hitta ett nytt foder som passar äldre katter!

Då katter när de blir äldre gärna går upp i vikt så ligger många seniorfoder rätt lågt i fett, men efter en viss ålder så vänder ämnesomsättningen och de får svårt att lägga på sig. Då kan ett foder för 11+ katter vara bra, http://animail.se/hill-s-science-plan-feline-senior-11-healthy-ageing-4-kg.html, finns även våtmat om han har dåliga dagar med tänderna och behöver mat som är enklare att äta.


Hej, jag har två kattungar ca 8 månader en hane och en hona båda kasserade och mammakatten snart 2 år även hon kastrat. Vilket torrfoder skall jag välja för att det ska passa både mamman och kattungarna bäst?

Eftersom katterna är i olika åldrar, så blir det svårt att hitta ett foder som passar dem alla tre lika bra. Till kattungarna skulle vi rekommendera: http://animail.se/royal-canin-feline-kitten-sterilised-4kg.html och till mammakatt skulle vi rekommendera http://animail.se/royal-canin-feline-sterilised-10-kg.html (som även är på kampanj just nu, 2014-03-27).


Autamme mielellämme mikäli sinulla on kysymyksiä.

Huom. vastaukset tuotteiden saatavuuksiin saat nopeimmin asiakaspalvelustamme.